Arifiye Mahallesi PTT Çıkmaz Sk Yasin İş Merkezi No:2/301 Eskişehir

Pazartesi - Cumartesi 8.00-18.00.

Eskişehir Yeraltı Suyu Bulma Yöntemleri

Eskişehir Yeraltı Suyu Bulma Yöntemleri

Hem içindeki minerallerin zenginliği dolayısıyla, hem de uygun maliyetleri sebebiyle Eskişehir Yeraltı Suyu bir çok kişinin ilgilendiği bir konudur. Genellikle bahçe ve tarla sulama konularında avantaj sağlayan yeraltı suları, daha farklı bir çok alanda da kullanılmaktadır.

Eskişehir yeraltı suyu arama işlemleri uzman teknik ekibimiz tarafından özenle gerçekleştirilmektedir. Genellikle üç farklı yöntemle yapılan yeraltı suyu arama işlemleri için yöntem seçimi ancak tecrübeli mühendisler tarafından belirlenmektedir. Bu yöntemler kısaca şöyledir;

Manyetik Yöntem kullanmak; Manyetik indüksiyon nedeniyle oluşan elektromanyetik sinyalleri ölçer. Toprakla herhangi bir temasa ihtiyaç duymazlar, böylece elektrot da yoktur. Toprağın elektromanyetik uyarıma tepkisini ölçmek mümkün kılarlar. Bununla birlikte, 20 metreden daha derin zeminler için kullanımı mümkün değildir.

Proton Manyetik Rezonans (PMR) Yöntemi ile Su Arama; Bu doğrudan bir su algılama yöntemidir . Zemine elektrik akımı göndermek, daha sonra su moleküllerinde hidrojen atomlarının çekirdeklerinin yaydığı sinyalleri ölçerek yer altındaki su katmanlarını tespit eder. Elektromanyetik alanları ölçebilen proton manyetometreleri de içeren ileri ekipman gerektirir; Kayıtları yerinde yorumlanabilir ve en önemlisi, kayada bulunan yer altı suyunun miktarı birkaç saniye içinde çıkarılabilir.

Izotop yöntemi il Su Arama; Yeraltı Suyu aramasında bu yöntem ağırlıklı olarak su akışını izlemek ve yeraltı sularının yaşını tahmin etmek için yararlıdır . Akiferin jeolojik yapısının yüzeye maruz kaldığı giriş sahası boyunca suyun sızmasıyla yüzey tabakasının yenilendiğini biliyoruz. Sızıntılar varsa, bunlar, freatik tabakanın üzerindeki nemli topraktaki izotop içeriğindeki değişimleri analiz ederek tespit edilebilir ve değerlendirilebilir. En çok kullanılan izotoplar, trityum, döteryum, oksijen 18 ve karbon 14'tür. Sonuçlar, bu yöntemin, özellikle de su akışını tanımlayan fiziksel modellerle kullanılıyorsa, güvenilir ve umut verici olduğunu göstermiştir.

Son Yazılar