Arifiye Mahallesi PTT Çıkmaz Sk Yasin İş Merkezi No:2/301 Eskişehir

Pazartesi - Cumartesi 8.00-18.00.

Eskişehir Zemin Etüdü Aşamaları

Eskişehir Zemin Etüdü Aşamaları

Eskişehir zemin etüdü çalışmaları çok titizlikle planlanmalı ve uygulanmalıdır. Bu çalışmaların planlaması yapılıyken şu hususlara çok dikkat etmek gerekir;

  • Yerel zeminin yapısı,
  • Bina üst yapı özellikleri,
  • Bölgenin depremselliği,
  • Çevre koşulları ile ilgili özellikler,
  • Yapıma ilişkin gerek inşaat sırasında, gerekse yapı ömrü boyunca ortaya çıkabilecek tüm olası sorunlar göz önüne alınır.

Eskişehir zemin etüdünde verilerin toplanmasında dikkat edilecek diğer bir husus bu verilerin toplanması, işlenmesi, kaydedilmesi ve raporlanması noktasında ulusal mevzuata uygun olarak yapılmasıdır.

Eskişehir zemin etüdü çalışmaları dört aşamadan oluşur;

1.) Eskişehir Zemin Etüdü Ofis Çalışması ve Saha Keşfi

Bu aşamada yapılan iş, Eskişehir zemin etüdünün ne kadarlık bir alanda yapılacağının tespit edilmesidir. Bu tespit, mevcut zemin etüt raporlarına, yerel tecrübelere ve literatür bilgilerine göre zemin koşullarının değerlendirilmesi sonucu yapılır.

2.) Ön Etütler

Bu aşamada ayrıntılı etütlerin kapsamını belirlemek için sahadaki zemin birimleri araştırılır.

3.) Eskişehir Ayrıntılı Zemin Etüdü

Bu aşamada artık gerekli zemin etüdü bilgilerinin toplanması için arazi ve laboratuvar çalışmaları yapılır. Arazide gerekli incelemeler yapılarak laboratuvarda incelemek üzere numuneler toplanır.

4.) İnşaat Aşamasında Tekrar İnceleme ve Performans Değerlendirmesi

Son aşama olan performans değerlendirmesinde, yapılan inşaat sürerken yeni veriler elde edilir. Gerekli görüldüğü taktirde daha geniş bir alanda zemin etüdü yapılabilir ve gerekiyorsa tasarımlar revize edilebilir.

Eskişehir Zemin Etüdü hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Son Yazılar